Skjeggkre

På bare fire år har skjeggkre gått fra å være et ukjent fenomen, til å bli en svært vanlig årsak til reklamasjon på boligkjøp. Forekomster av skjeggkre kan være svært ubehagelig, og kan ha stor innvirkning på boligens markedsverdi.

Skjeggkre er vingeløse, skjellkledde insekter som er mørkegrå i fargen. Skjeggkre kan ligne på vanlig sølvkre, men er større og mer hårete. Mens sølvkre er direkte knyttet til en lokal fuktskade, opptrer skjeggkre i større deler av bygningen og uavhengig av øvrige bygningsskader.

Se også: Våre eiendomsadvokater – vi kan hjelpe deg med å fremme ditt krav

Dyrene gjør vanligvis ikke stor skade på boligen, men er vanskelig å bli kvitt. Det finnes ennå ingen effektiv måte å håndtere etablerte kolonier på. Støvsuging og limfeller kan bidra til å begrense bestandens utvikling, men fjerner ikke bestanden fullt og helt.

Selv om skjeggkreene gjør liten materiell skade, anses de som skadedyr fordi de er svært sjenerende å ha i hus.

Se også: Få en gratis vurdering av din sak – kontakt oss her

Prisavslag ved kjøp av bolig med skjeggkre

Etablerte kolonier av skjeggkre i boliger vil derfor kunne gi grunnlag for prisavslag. Det er flere eksempler fra domstolene der boligkjøpere har oppnådd flere hundre tusen kroner i prisavslag.

Ta kontakt med oss i dag, så kan vi bistå deg med reklamasjon overfor selger, innhenting av dokumentasjon og fremsettelse av krav. Du kan nå oss på telefon 22 00 88 88, ved å sende en e-post til post@indem.no eller ved å fylle ut skjemaet under.

Foto: Oslo Skadedyrkontroll, Kilder: FHI.no, Mycoteam, Norsk Hussoppforsikring

Kontakt

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.