Tok tilbake boligen på grunn av skjeggkre

Eierskifteselskapene hevder at skjeggkre ikke utgjør mangel. Samtidig tar de tilbake boliger på heving på grunn av skjeggkre.

Det siste året har nyhetsbildet vært sterkt preget av en rekke saker knyttet til prisavslag for skjeggkre i boliger.

De store prisavslagene har blant annet medført at leverandørene av boligselgerforsikring, med Protector Forsikring i spissen, har tatt ut dekning for skjeggkre fra sine vilkår. Samtidig har Protector hevdet at skjeggkre ikke utgjør en mangel ved boligsalg.

På tross av disse påstandene, er realiteten imidlertid at forsikringsselskapene både utbetaler prisavslag og aksepterer heving av boligkjøp der det avdekkes skjeggkre.

Senest i mai i år godtok Protector å ta tilbake en enebolig på Oslos beste vestkant på grunn av reklamasjon over skjeggkre. Boligen lå i øvre prisklasse, og var markedsført med god standard. Realiteten var imidlertid at boligen var sterkt angrepet av skjeggkre. I tillegg ble det påvist avvik ved baderommene i boligen.

Boligkjøperen kontaktet Indem i oktober i fjor, og allerede i slutten av januar var hevingsavtalen signert. Boligkjøperen kunne derfor levere boligen tilbake mot å få kjøpesum og erstatning, og kunne se seg om etter en ny bolig, denne gangen forhåpentligvis uten skjeggkre.

Har du kjøpt en bolig og avdekket mangler? Ta kontakt med en av våre erfarne eiendomsadvokater i dag.

Kontakt

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.

 

Foto: Alvesgaspar